Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Opbouw van een tufière


Helder en fris water stroomt in het beekje dat de tufière voedt. Op zijn weg door dit natuurlijke laboratorium wordt alles onophoudelijk door het water versteend.

Het kleinste stukje plant, het kleinste trapje dat als waterval dienst doet, wordt door het water in een witachtig omhulsel gewikkeld.

Een tak die in het water ligt, mos, restanten van gevallen herfstbladeren lijken bevroren door de kalk die hen mummificeert. Zo zet deze trage ontwikkeling zich met zijn watervallen, bankjes en opeengestapelde bassins al duizenden jaren voort.

Dit mooie voorbeeld van een natuurlijk breekbaar, maar erg levend milieu is het resultaat van een delicaat bewaard en gerespecteerd hydrologisch en biologisch evenwicht. Het is eveneens het resultaat van een duurzaam en erg zorgvuldig beleid van het Office National des Forêts die de diversiteit van gevoelige bosmilieus wil behouden.

Tufiere de Rolampont

Zet uw bezoek voort en daal de trap af. Beneden neemt u het kleine wegje aan uw rechterkant dat omhoogklimt langs de muren die de rivierbedding op een kunstmatige manier beschermen. Stop wanneer u de rivier voorbij bent.

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33